Blogberichten

Brocante mark verslag

Zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 heb ik op de Vive La France gestaan in Hummelo. Ik wil jullie graag vertellen hoe de voorbereidingen voor zo’n markt gaan en wat er verder allemaal bij komt kijken.

Vrijdag 10 juli ben ik begonnen met spullen pakken. De opslag heb ik bij de buren op het zolder van de schuur. Eerst bedenk ik wat ik mee wil nemen en dan zet ik alles beneden voor de schuur neer. Alles moet van een vervelende trap gesjouwd worden. Het trapgat is niet al te breed, sommige spullen passen er precies doorheen.

Bij mij thuis had ik ook al wat spullen klaar gezet, die waren net mee gekomen met een inkoop dus die stonden nog niet in de opslag. Als ik zo’n beetje alle spullen die ik mee wil nemen klaar heb staan ga ik de aanhanger en auto ophalen. De aanhanger kan ik lenen van mijn oom, deze keer moest ik nog even wachten dus ben ik vast begonnen met de auto inpakken. Als alles al klaar staat kun je alle ruimte goed benutten.

Langzaam maar zeker raakt de aanhanger ook goed vol en dan vraag ik me ondertussen af hoeveel marktkramen ik kan vullen met alle spullen welke ik ingepakt heb. Ik had natuurlijk maar 1 kraam besteld, maar ik neem liever te veel mee dan dat halverwege de dag mijn kraam er leeg uit ziet.

Zaterdagochtend begint de markt om 11.00 uur. Omdat ik graag rustig uit wil pakken en opbouwen zijn we om 08.00 uur weggereden. Jacco, mijn vriend, ging deze dag mee om mij te helpen en voor de gezelligheid natuurlijk!
Eenmaal in Hummelo hebben we eerst de auto en aanhanger leeg gepakt zodat we niet de hele tijd het andere verkeer ophouden.


En dan staan al die spullen daar.. Dan zie ik even door de bomen het bos niet meer.
Ik begin altijd door met de grote spullen een basis neer te zetten maar omdat in de grote koffers en kisten weer kleiner spul in zit is het eerst een grote rotzooi.

Maar uiteindelijk word het meestal wel wat!

Ik was ruim optijd klaar en kon dus nog even rustig foto’s maken. Om 11.00 uur begon de markt en de grote mensen massa welke achter de hekken stond te wachten kwamen de markt op. En dan de hele dag verkopen maar. Ondertussen telkens nog weer de presentatie recht trekken.
De markt was om 18.00 uur afgelopen maar omdat er nachtbewaking was hoefden niet alle spullen ingepakt te worden. Dat scheelt echt een hoop werk en tijd.
We hebben het meeste onder de kraam neergelegt, de rest er op. De breekbare gistingsflessen en de stoffen dingen heb ik weer in de auto gepakt.
Helaas foto’s vergeten te maken van hoe we de spullen hebben achtergelaten.
En dan op naar huis!


’s Avonds de aanhanger weer een beetje bijgevuld en alvast de verkoop in de administratie opgenomen. En de verkochte spullen uit de webshop halen. Daarna lekker optijd naar bed, want slapen kun je na zo’n dag wel!

De volgende ochtend weer om 08.00 uur vertrekken nadat ik met volle handen de autodeur open deed en er een mooie gistingsfles uit viel.. Shit! Dan maar snel hopen op weer een goeie dag om over de teleurstelling van de fles heen te komen.
Deze dag ging mijn moeder Henriëtte met me mee! 
Bij de kraam stonden alle spullen er nog bij zoals we ze achter gelaten hadden. Alleen regende het en waren de spullen een beetje nat geworden. Tijdens de regen de kraam weer gaan opbouwen, nadeel is dan dat ik niet alle spullen eerst op de grond kan uitstallen.
Zaterdag had ik nog met een bezoeker afgesproken om iets op te komen halen voordat de markt begon. Hij was die dag op de fiets en kon het niet mee krijgen. Dus tijdens het opbouwen kwam hij nog even weer langs. Klant is Koning he 😉
 


Ook zondag weer ruim optijd klaar voor een paar foto’s zonder bezoekers erbij op.
En toen de markt eenmaal begonnen was is het de hele dag zo goed als droog geweest. Gelukkig! Zondag kreeg ik ook nog de tijd om zelf even lekker over de markt te wandelen en kijken naar al het moois van de andere brocanteurs. 

Beide dagen is het super druk geweest, bij de ingang stond het rijen dik en er hing een fantastische sfeer over de hele markt. En een goede verkoop gehad!

Maandag maar meteen begonnen met de aanhanger en auto uitpakken. Alles weer door dat vervelende trapgat naar boven en in de schappen.

Het was weer een geweldige brocante markt, ik vind het super leuk om te doen!