Blogberichten

Brocante markten

De afgelopen jaren heb ik regelmatig op brocante markten gestaan in en rondom de Achterhoek. Dit soort markten trekken voornamelijk bezoekers aan die echt specifiek opzoek zijn naar oude spullen. Hierdoor kreeg ik leuke reacties en kon ik veel verkopen.
Tijdens de Vive La France in 2015 heb ik een verslag over geschreven, want het klinkt misschien makkelijk 1 of 2 dagen op de markt lekker veel verkopen, maar daar ben je best wel even druk mee!


Verslag brocante markt Vive La France Hummelo 2015


Zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 heb ik op de Vive La France gestaan in Hummelo. Ik wil jullie graag vertellen hoe de voorbereidingen voor zo’n markt gaan en wat er verder allemaal bij komt kijken.

Vrijdag 10 juli ben ik begonnen met spullen pakken. De opslag heb ik bij de buren op het zolder van de schuur. Eerst bedenk ik wat ik mee wil nemen en dan zet ik alles beneden voor de schuur neer. Alles moet van een vervelende trap gesjouwd worden. Het trapgat is niet al te breed, sommige spullen passen er precies doorheen.

Bij mij thuis had ik ook al wat spullen klaar gezet, die waren net mee gekomen met een inkoop dus die stonden nog niet in de opslag. Als ik zo’n beetje alle spullen die ik mee wil nemen klaar heb staan ga ik de aanhanger en auto ophalen. De aanhanger kan ik lenen van mijn oom, deze keer moest ik nog even wachten dus ben ik vast begonnen met de auto inpakken. Als alles al klaar staat kun je alle ruimte goed benutten.

Langzaam maar zeker raakt de aanhanger ook goed vol en dan vraag ik me ondertussen af hoeveel marktkramen ik kan vullen met alle spullen die ik ingepakt heb. Ik had natuurlijk maar 1 kraam besteld, maar ik neem liever te veel mee dan dat halverwege de dag mijn kraam er leeg uit ziet.

Zaterdagochtend begint de markt om 11.00 uur. Omdat ik graag rustig uit wil pakken en opbouwen zijn we om 08.00 uur weggereden. Jacco, mijn vriend, ging deze dag mee om mij te helpen en voor de gezelligheid natuurlijk!
Eenmaal in Hummelo hebben we eerst de auto en aanhanger leeg gepakt zodat we niet de hele tijd het andere verkeer ophouden.

En dan staan al die spullen daar.. Dan zie ik even door de bomen het bos niet meer.
Ik begin altijd door met de grote spullen een basis neer te zetten maar omdat in de grote koffers en kisten weer kleiner spul in zit is het eerst een grote rotzooi.

Maar uiteindelijk wordt het meestal wel wat!

Ik was ruim op tijd klaar en kon dus nog even rustig foto’s maken. Om 11.00 uur begon de markt en de grote mensen massa welke achter de hekken stonden te wachten kwamen de markt op. En dan de hele dag verkopen maar. Ondertussen telkens nog weer de presentatie recht trekken.
De markt was om 18.00 uur afgelopen maar omdat er nachtbewaking was hoefden niet alle spullen ingepakt te worden. Dat scheelt echt een hoop werk en tijd.
We hebben het meeste onder de kraam neergelegd, de rest er op. De breekbare gistingsflessen en de stoffen dingen heb ik weer in de auto gepakt.
Helaas foto’s vergeten te maken van hoe we de spullen hebben achtergelaten.
En dan op naar huis!
’s Avonds de aanhanger weer een beetje bijgevuld en alvast de verkoop in de administratie opgenomen. En de verkochte spullen uit de webshop gehaald. Daarna lekker op tijd naar bed, want slapen kun je na zo’n dag wel!

De volgende ochtend weer om 08.00 uur vertrekken nadat ik met volle handen de autodeur open deed en er een mooie gistingsfles uit viel.. Shit! Dan maar snel hopen op weer een goeie dag om over de teleurstelling van de fles heen te komen.
Deze dag ging mijn moeder Henriëtte met me mee! 
Bij de kraam stonden alle spullen er nog bij zoals we ze achter gelaten hadden. Alleen regende het en waren de spullen een beetje nat geworden. Tijdens de regen de kraam weer gaan opbouwen, nadeel is dan dat ik niet alle spullen eerst op de grond kan uitstallen.
Zaterdag had ik nog met een bezoeker afgesproken om iets op te komen halen voordat de markt begon. Hij was die dag op de fiets en kon het niet mee krijgen. Dus tijdens het opbouwen kwam hij nog even weer langs. Klant is Koning he 😉
 
Ook zondag weer ruim op tijd klaar voor een paar foto’s zonder bezoekers erbij op.
En toen de markt eenmaal begonnen was is het de hele dag zo goed als droog geweest. Gelukkig! Zondag kreeg ik ook nog de tijd om zelf even lekker over de markt te wandelen en kijken naar al het moois van de andere brocanteurs. 

Beide dagen is het super druk geweest, bij de ingang stond het rijen dik en er hing een fantastische sfeer over de hele markt. En een goede verkoop gehad!

Maandag maar meteen begonnen met de aanhanger en auto uitpakken. Alle overgebleven spullen weer door dat vervelende trapgat naar boven tillen en overzichtelijk in de schappen zetten.

Naast dit verslag zie je hieronder op welke markten in heb gestaan de afgelopen jaren.

Zaterdag 29 en zondag 30 juli 2019
Vive La France Hummelo

Zaterdag 22 september 2018
Brocante Parade Diepenheim

Zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018
Vive La France Hummelo

Zaterdag 20 mei 2017
Brocante parade Diepenheim 

Zaterdag 8 en zondag 9 juli 2017
Vive La France Hummelo

Zaterdag en zondag 24/25 september 2016
Brocante KasteelFair in Zeist

Zondag 28 augustus 2016
Brocante markt in Zutphen

Zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016
Vive La France in Hummelo

Zaterdag 28 mei 2016
Brocante Parade in Diepenheim

Woensdag 27 april 2016
Oranje markt in Eibergen

Zondag 30 augustus 2015
Brocantemarkt in Zutphen

Zaterdag en zondag 11 en 12 juli 2015
Vive La France in Hummelo

Vrijdag19 juni 2015
Brocante parade Diepenheim

Zondag 4 mei 2014
Bloementjes markt Borculo

Zaterdag 26 april 2014
Oranjemarkt Eibergen

Zondag 13 april 2014
Brocante markt Borne

Zaterdag 22 februari 2014
Kro-kus brocante markt Deventer

Zondag 22 december 2013
Lifestyle beurs Eibergen

Zaterdag 14 december 2013
Kerstmarkt Hummelo

Zaterdag 19 oktober 2013
Herfst brocante markt Deventer

Zondag 15 september 2013
Brocantemarkt Nijverdal

Zondag 18 augustus 2013
Brocante markt Haaksbergen

Zondag 17 juli 2013
Ganzenmarkt Gelselaar