Blogberichten

Webshop van 2013 tot 2021

De periode dat ik mijn webshop begon is een tijd om nooit te vergeten. Ik ben er ook super trots op dat ik op 21 jarige leeftijd al een webshop was begonnen. Ik wil jullie nog even mee nemen hoe dit allemaal gegaan is.


Op 9 september 2013 heb ik mijn webshop Liefde van toen geopend. Ik had me ingeschreven bij de kamer van koophandel en had tijdens mijn laatste stage geleerd hoe ik een webshop moest runnen. Super spannend, maar vol goede moed ging ik er voor! In de eerste weken heb ik veel persberichten verzonden om een beetje bekendheid te krijgen. Gelukkig pakte veel kranten dit op. Zo stond er een mooi stuk in de weekkrant ‘Berkellandnieuws’ en had de website ‘Achterhoeknieuws’ ook een stukje geplaatst.

19 september werd ik onverwachts gebeld door de radiozender ‘Berkelland FM’ of ik live in de uitzending geïnterviewd wilde worden! En natuurlijk wou ik dat, gelukkig had ik geen tijd om zenuwachtig te worden want ik kwam direct live op de radio. We hebben meer dan 5 minuten over mijn webshop gekletst.

De Tubantia pakte het nog groter op en kwamen zelfs bij mij langs om foto’s te maken. Bijna pagina vullend stond ik die week daarop met foto en al in de Tubantia en Stentor.

8 oktober mocht ik dan eindelijk mijn diploma ophalen! In juli had ik mijn opleiding Design & styling al afgerond. Ik heb tijdens de 1e editie van de inmiddels bekende brocante markt Vive la France in Hummelo mijn examenopdracht mogen doen. Ik heb geholpen met alle voorbereidingen en ben in het weekend zelf volop aanwezig geweest. Na dit zeer geslaagde weekend heb ik alles gepresenteerd en was ik excellent geslaagd. Yes!


Diploma in the pocket en door!

27 oktober heb ik de leukste plannen gemaakt om samen met een andere brocante webshop een winkelpand te delen in Borculo. Zo konden we elkaar versterken, de huur delen en de werktijden splitten. Een ideale combi!
Op 6 november hebben we de deuren geopend van onze winkel. 2 maanden na het openen van mijn webshop had ik dus opeens ook een eigen winkel. Dit had ik nooit verwacht, maar sommige dingen komen gelukkig spontaan op je pad!

10 september 2014 stopte mijn collega ermee. Gelukkig heb ik een nieuwe collega kunnen vinden en zijn we nog 2 maanden doorgegaan met de winkel.
8 november zat ik precies een jaar in het pand en heb ik er ook voor gekozen om te stoppen met de winkel. Om de huur alleen te betalen en om zelf alle dagen aanwezig te zijn was voor mij te veel. Ik heb dus 1 jaar een eigen winkeltje gehad en dat was fantastisch!

De jaren die daar op volgde heb ik alle energie in mijn webshop gestoken en stond ik regelmatig op brocante marken. Daarover lees je meer in het blog Brocante markten.

Ik heb er sinds het einde van mijn winkeltje een baan bij naast gehad. Ook met idee om ooit een huis te kunnen kopen. En dat heb ik in 2015 dus ook gedaan, ik ben met mijn vriend gaan samenwonen in Groenlo. Eenmaal daar kreeg ik ook een nieuwe baan en had ik minder tijd over voor de webshop. Zo werd dit elk jaar wat minder tot corona uitbrak en de rommelmarkten niet meer door gingen en kringloopwinkels gesloten waren. Mijn voorraad en bestellingen werden steeds minder en heb ik dus ook besloten om er een eind aan te breien.

1 januari 2021 heb ik mezelf uitgeschreven bij de kamer van koophandel en ben ik begonnen met het bouwen van deze website. Tegelijkertijd ben ik mijn webshop voorraad gaan uitverkopen en is de webshop in juli 2021 gestopt.

Omdat ik al die jaren wel reclame heb gemaakt voor liefdevantoen.nl heb ik ervoor gekozen om deze domeinnaam te houden en er een blog pagina van te maken. Zo kan ik wanneer ik zin en tijd heb nog lekker met de website bezig gaan, maar heb ik niet meer de kosten en de verplichtingen van een webshop.

Willen jullie nog meer weten over deze periode of heb je een vraag? Plaats dan een reactie hieronder!